Yinyoga

Yinyoga är en stillsam och meditativ yogaform där fokus ligger på återhämtning och läkning både fysiskt och mentalt. Här stannar vi en längre stund i olika former med hjälp av bolster (kuddar) och filtar för att stötta upp kroppen och underlätta för den av mjukna. Yinyoga arbetar in i dina djupaste lager av bindväv, skelett och ligament och ger dessa ny näring och återhämtning. Yin tillåter dig undersöka vad som pågår under ytan, både fysiskt och mentalt. Att lyssna inåt och släppa det som inte längre hjälper dig. En resa hem, tillbaka till dig själv. Passar alla kroppar och nivåer.

Min yogaresa började som ett fysiskt komplement till grupp- och styrketräning. Med åren kom yogan att få en allt större betydelse även för sinnet och själen, främst via yinyogan. Det var först när alla tre bitar, body, mind and soul, föll på plats som jag verkligen på djupet förstod och kände vilken betydelse och vilka fördelar som yogan har i vardagen och i livet som helhet.

Under våren -21 påbörjade jag äntligen min yogalärarresa genom 100 hr Yin Yoga training YACEP med huvudlärare Juliette Sneijder som praktiserat yin med Bernie Clark och Paulie Zink. Under sommaren och hösten -22 fortsätter min yogalärarresa med kursen sensing yin för Mia Elmlund och embodied yin för Satu Tuomela.

Mitt fokus som yinyogalärare är det intuitiva, meditativa, att öppna upp och lyssna inåt med alla delar av dig samt komma bort från krav och prestation. Under mina klasser bjuds du in att landa, slappna av och möta din kropp och ditt sinne med självmedkänsla.

Just nu kan du yoga för mig hos Anayoga i Färjestaden på Öland, på Änglaskafferiet i Mönsterås samt i min trädgård i Solberga, Ålem.

Sommarschema

Höstens kurser och schema

Änglaskafferiet i Mönsterås

Kurs 1: Yinyoga och de fem elementen 6/9-4/10 tisdagar kl. 17.30-18.30

Vi utforskar det inre landskapet med hjälp av stöttande yinpositioner, de fem elementen inom traditionell kinesisk medicin och olika ljudbilder. Elementen hjälper oss att möta naturen inuti oss själva. Här får du möjlighet att landa, lyssna inåt med alla delar av dig, balansera ditt nervsystem samt vara och hedra allt som är du.

I kursen går vi in i de skiftningar som sker i naturen så väl som inne i oss med hjälp av Traditionell kinesisk medicin och de fem elementen, eld, jord, metall, vatten och trä. Till varje element hör olika meridianer som vi, genom olika yinpositioner, låter utforska och aktivera för att skapa flöde. Varje klass innehåller en kortare meditation utifrån elementen.

Kurs 2: Yinyoga och självmedkänsla 19/10-22/11 (uppehåll v 44) tisdagar kl. 17.30-18.30

Vi möter oss själva, vårt sinne och kropp med hjälp av yinpositioner och självmedkänsla. Vi startar varje klass med en självmedkännande meditation. Under klasserna introduceras de olika delarna av self compassion teorin. Kursen hjälper dig att stärka din självmedkänsla och trigga ditt lugn- och rosystem. Du får möjlighet att lära känna din kropp och dina behov, att acceptera och vara med allt som är i och runt omkring dig.

Under kursen stannar vi upp, landar och aktivera lugn-och-ro systemet. Med hjälp av självmedkänsla skapar vi en trygg plattform, som en trygg hamn att komma tillbaka till när livet, tankarna, känslorna stormar. Genom ett så kallat ”mind-body-network” bestående av fascia, hormoner, nervsystem och andning länkas kroppen ihop med sinnet. Det gör att kroppens kontakt med just sinnet ökar och vi får möjlighet att förstå och lyssna på våra behov, låsa upp fysiska psykiska blockeringar och möta hela oss med självmedkänsla.

Investering: 1 kurs 850 kr, kurs 1+ 2, 1500 kr

Boka via mail till holistichalsocoaching@gmail.com

Anayoga i Färjestaden

Lördagar kl. 9.30- 10.30

Jag erbjuder även pop-up- klasser digitalt.

Håll utkik på instagram